Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție ar putea fi reorganizate (VIDEO)

13 mar. 2015,, 13:25   Societate
3008 0

Curtea de Apel Chișinău și ce Supremă de Justiție ar putea fi reorganizate
Foto: noi.md

Din cauza volumului mare de dosare, Curtea de Apel Chișinău ar putea fi divizată în două structuri: una în capitală și alta în centrul țării. Propunerea a fost înaintată de președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, în cadrul Adunării generale a judecătorilor, desfășurate astăzi, informează NOI.md.

Potrivit lui Poalelungi, reorganizarea ar determina o mai bună specializare a judecătorilor pe litigii specifice regiunii. Acesta a subliniat că dosarele examinate în capitală diferă mult de cele din restul regiunilor. „Specializarea judecătorilor pe cauze specifice ar duce la scurtarea proceselor, la hotărîri judecătorești argumentate mai corect, precum și la o mai bună organizare judecătorească”, spune Poalelungi.

În prezent, la Curtea de Apel Chișinău lucrează peste 60 de judecători, iar numărul acestora va rămîne același și în cazul în care instituția va fi reorganizată.

Totodată, Mihai Poalelungi a venit cu propunerea restructurării Curții Supreme de Justiție, pentru a îmbunătăți reprezentativitatea în rîndul corpului judecătoresc. Astfel, Poalelungi a propus ca din corpul judecătoresc să facă parte, în proporție de 25-50 la sută, personalități publice din mediul academic, avocați, juriști recunoscuți pentru cunoștințele profesionale și probitate morală.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?