Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

UE cere mai multă vizibilitate în procesul de reformare a justiției

10 mar. 2015,, 16:10   Societate
4459 3

Foto : jankoy.org.ua

Șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a sugerat în cadrul unei întrevederi cu ministrul Justiției, Vladimir Grosu, că acțiunile realizate în domeniul reformării justiției nu sînt deocamdată palpabile. Potrivit oficialului, e timpul ca schimbările din sectorul justiției să fie resimțite și de cetățeni, notează NOI.md.

„Urmărim cu atenție cum sînt implementate acțiunile prevăzute în Matricea de politici. Credem că este nevoie de mai multă vizibilitate a acțiunilor care se realizează. Trebuie să ne focusăm eforturile pentru ca societatea moldovenească să resimtă impactul schimbărilor”, a spus Pirkka Tapiola.

În cadrul întrevederii, Tapiola s-a referit și la misiunea europeană de asistență pentru judecători, procurori și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție, care urmează să vină în Moldova. Deocamdată nu au fost stabilite condițiile în care această misiune va activa în țara noastră.

Cei doi interlocutori au mai discutat despre reforma procuraturii, consolidarea eficienței Comisiei Naționale de Integritate (CNI), reformarea Curții Constituționale (CC), integritatea judecătorilor și procurorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?