X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Criminalul „Micu” a fost eliberat

10 feb. 2015,, 13:00   Societate
17606 2
Вор в законе "Мику" вышел на свободу
Foto: twitter.com
"Hoţul în lege" Petru Gîlcă, alias "Micu", a fost eliberat ieri din locul de detenție, unde s-a aflat în ultimii 11 ani.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Departamentul Instituţii Penitenciare, "Gîlcă a părăsit locul de detenție în legătură cu expirarea termenului".

Însă avocatul lui Petru Gîlcă, Roman Zadoinov, a menţionat că termenul de detenție al clientului său a expirat pe 24 noiembrie 2014.

"De atunci a fost menţinut în arest la solicitarea personală a procurorului general, Corneliu Gurin, ceea ce este o gravă încălcare a legii. Motivul – organele de drept îl atribuie pe Gîlcă categoriei "hoţ în lege", adică îi refuză dreptul de a se numi şi considera cetăţean al Moldovei, şi nu doresc să-l elibereze. Totodată, avem decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), prin care este declarat nevinovat pe toate capetele de acuzare. Ştiu că ieri Gîlcă a fost transportat cu escortă specială de la Penitenciarul nr.13 din Chişinău. Unde se află la moment nu cunosc, dar, cel mai probabil, într-o închisoare moldovenească din Bender. Sensul acestei "combinaţii" este de a încerca să fie transportat la un penitenciar aflat sub jurisdicţia Transnistriei, pentru a zădărnici îndeplinirea deciziei CEDO", a spus avocatul. Totodată, Procuratura Generală deocamdată nu comentează situaţia în cauză.

Luni seara, în reţelele de socializare a fost răspîndit un mesaj al preşedintelui Partidului Popular Republican, Renato Usatîi, care a relatat că "Micu" a fost eliberat la indicaţia liderului PLDM, Vlad Filat.

Usatîi a menţionat că a aflat acest lucru din corespondenţa serviciilor speciale are Romîniei şi Ucrainei.

"Ei au atras atenţia la faptul despre care nu a relatat nicio instituție mass-media din Moldova – eliberarea celui mai sîngeros "hoţ în lege" – Gîlcă. Sarcina lui este lichidarea lui Usatîi", afirmă politicianul, propunîndu-le cetăţenilor Moldovei să se gîndească la acest moment.

"Vi s-a furat un miliard de dolari, pînă atunci s-au falsificat alegerile pentru Parlament, acum eliberează un bandit. Oare nu ar fi timpul să întrebaţi guvernarea ce se întîmplă?", se întreabă Usatîi.

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean, de repetate ori a promis public că niciun "hoţ în lege" nu va părăsi închisoarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?