X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Bodrug: Ultima expertiză în dosarul morții lui Butmalai va fi finalizată în curînd

5 feb. 2015,, 17:15   Societate
13046 1

Foto: noi.md

„Majoritatea expertizelor preconizate în cazul decesului deputatului în Parlamentul de legislatura a XIX-a Ion Butmalai au fost efectuate, dar a mai rămas una ce urmează să fie finalizată în viitorul apropiat”, a declarat joi, 5 februarie, la o conferință de presă, șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, relatează agenția Novosti-Moldova .

Ion Butmalai a fost găsit mort în garajul casei sale din Cahul pe 9 decembrie 2014, versiunea inițială fiind suicidul.

Anterior, avocata familiei Butmalai, Ana Ursachi, a declarat: „Expertizele medico-legală, fizico-chimică, traseologică și balistică vor răspunde la întrebarea principală din cadrul dosarului, și anume, direcția în care a fost efectuată împușcătura, cum a căzut corpul celui decedat, de ce două cartușe au fost găsite în locuri diametral opuse, fapt ce ne face să credem că focurile de armă au fost trase din diferite direcții”.

„În cazul morții lui Butmalai a fost deschisă o anchetă penală. Eu nu fac parte din grupul de anchetă și deci nu pot spune în ce stadiu se află examinarea cauzei. Atîta timp cît nu există o decizie definitivă pe marginea ei, pînă cînd nu vor fi finalizate toate expertizele, nu aș vrea să trag concluzii”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției.

„Pentru ca expertiza să fie efectuată calitativ, în nici un caz nu putem influența expertul și nu-i putem fixa anumite termene. Există un proces tehnologic, fiecare caz este diferit, astfel încît nu se poate vorbi despre extinderea termenelor. Ce se va schimba de la faptul dacă examinarea va fi gata într-o lună sau două? Este important rezultatul calitativ, care să ofere răspunsuri la toate întrebările anchetatorilor”, a declarat Bodrug, adăugînd că de îndată ce vor fi încheiate toate expertizele, rezultatele acestora vor fi făcute publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?