X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Europarlamentar român: PD trebuie să înceteze atacul asupra PL

27 ian. 2015,, 11:38   Politică
4790 18

Foto: jurnalul.ro

„Coaliția proeuropeană din Republica Moldova a obținut un vot majoritar la alegerile din noiembrie, iar PLDM, PD și PL trebuie să respecte acest vot și să formeze guvernul fără comuniști”. Este opinia europarlamentarului român Monica Macovei și a fost exprimată în urma anunțului făcut de PD și PLDM privind constituirea unei alianței minoritare, notează NOI.md.

Potrivit deputatului român, susținerea guvernului de către comuniști nu va face decît să frîneze evoluția Moldovei pe calea integrării europene. În acest sens, Monica Macovei se arată convinsă că Partidul Liberal trebuie cooptat în coaliția de guvernare.

„Singura garanție că Moldova va merge spre Europa, și nu spre Federația Rusă, este cooptarea Partidului Liberal în coaliția de guvernare. PLDM, PD și PL trebuie să ajungă în cele din urmă la o înțelegere și să-și asume guvernarea împreună, pentru că aducerea comuniștilor în susținerea și decizia guvernului este un pericol pentru Moldova”, spune Macovei.

Potrivit Monicăi Macovei, crearea unui guvern minoritar constituie un pericol pentru Moldova și din considerentul că „PCRM nu va vota legile necesare integrării europene, mai ales pe cele anticorupție și pentru reforma justiției”. „Toate cele trei partide trebuie să se țină de cuvînt, iar PD să înceteze atacarea Partidului Liberal”, susține Monica Macovei.

Totodată, parlamentarul european recomandă clasei politice de la Chișinău să-l realeagă pe Iurie Leancă în funcția de premier, întrucît candidatura acestuia ar fi agreată de comunitatea europeană.

„Iurie Leancă premier este un vector de legitimitate, încredere și garanție pentru europeni a democratizării Moldovei. Atrag atenția că procurorul general, Agenția Națională Anticorupție și orice alte instituții judiciare și de investigații nu trebuie împărțite politic”, a subliniat Monica Macovei.

Precizăm că Monica Macovei reprezintă în Parlamentul European Grupul Partidului Popular European – PPE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?