X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moscova respinge acuzațiile Kievului privind incursiuni ale unor grupuri militare ruse în estul Ucrainei

20 ian. 2015,, 17:20   Externe
4991 3

Foto: obiectiv.info

Rusia a dezmințit marți acuzațiile autorităților de la Kiev potrivit cărora circa 700 de soldați ruși ar fi intrat în estul Ucrainei pentru a-i ajuta pe rebelii proruși, calificîndu-le ca fiind 'de o absurditate totală', informează AFP.

'Acuzațiile de ieri (n.r. — luni) ale Kievului cu privire la așa-zisele incursiuni ale grupurilor de soldați ruși pe la frontiera ruso-ucraineană nu merită nicio reacție. Este o absurditate totală', a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konacenkov.

Potrivit lui Konacenkov, aceste 'halucinații' ale autorităților ucrainene vizează să suscite simpatia susținătorilor lor occidentali, cu cîteva zile înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos, care se va desfășura de miercuri pînă sîmbătă.

'Nu vom fi surprinși dacă același tip de acuzații se vor face auzite extrem de curînd, de la înaltele tribune din Elveția, unde se derulează în fiecare an această mare reuniune economică, a adăugat Konacenkov.

Autoritățile ucrainene au afirmat luni că două grupuri de soldați ruși, formate din circa 700 de oameni în total, au pătruns pe teritoriul ucrainean.

Ucraina și țările occidentale acuză de mai multe luni Rusia că a desfășurat trupe regulate în estul țării, scena unui conflict armat cu o rebeliune prorusă, conflict în care au murit peste 4.800 de persoane, după declanșarea sa în aprilie anul trecut.

Cu toate acestea, Rusia continuă să nege orice implicare militară a sa în conflictul de pe teritoriul țării vecine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?