X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Muravschi: Esența negocierilor se reduce la o dispută a trișorilor

16 ian. 2015,, 12:25   Politică
6500 8
Foto: news.mail.ru
Ex-vicepremierul Moldovei Alexandru Muravschi a supus unei critici dure în rețelele de socializare procesul de negocieri între politicienii moldoveni pentru crearea coaliției proeuropene, relatează NOI.md.

„Urmărind așa-numitele negocieri pentru crearea coaliției, te convingi încă o dată de iresponsabilitatea totală a politicienilor moldoveni. Toate declarațiile conducătorilor partidelor participante la negocieri, precum și ale reprezentanților lor fideli, ne vorbesc doar despre un singur lucru: esența negocierilor se reduce la o simplă dispută a trișorilor – cine pe cine îl va păcăli și cine va pune mîna pe mai multe”, scrie Alexandru Muravschi.

Potrivit lui, în primul rînd această concluzie a fost trasă în baza cunoașterii participanților la proces. „Dar există și al doilea moment. Să ne imaginăm că eu nu cunosc pe nimeni și doar analizez situația. Și ce văd eu? Coaliția între diverși participanți presupune o discuție dificilă, atunci cînd este vorba despre necesitatea identificării unui compromis în poziții diametral opuse. Să luăm acum programele (dacă ele pot fi numite așa) partidelor noastre (dacă ele pot fi numite așa), care susțin negocierile. Numiți-mi diferențele principiale între PL, PLDM, PD și PCRM. Nu le veți găsi, cu excepția unora foarte mici. PL optează pentru renunțarea la neutralitate și aderarea la NATO, dar ei nu vor lupta în momentul de față pentru aceasta pînă la moarte. PCRM – pentru o anumită revizuire a prevederilor Acordului de asociere cu UE, dar nici aici ei nu vor lupta pînă la moarte. PLDM și PD sînt de acord cu toate în acest sens. În ceea ce privește domeniul social-economic, atunci toți abundă cu un set standard de promisiuni populiste. Așa că totul se reduce la problema partajării portofoliilor și sferelor de influență”.

De aceea, Alexandru Muravschi le sugerează politicienilor să tragă la sorți: să scrie posturile și denumirile ministerelor pe foițe, să le arunce într-o căciulă și să tragă. „Veți spune să este ridicol. De acord. Dar ceea ce se întîmplă este mult mai ridicol, însă cu consecințe mult mai triste pentru țară”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?