X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Decizie istorica a lui Obama

18 dec. 2014,, 22:00   Externe
2958 0

Foto: firstnews.ru

În timp ce partizanii izolării Cubei din Congresul American deplâng decizia președintelui Barack Obama de a normaliza relațiile cu Cuba, Uniunea Europeană a salutat această "cotitură istorică". Totuși, anunţul a fost primit cu entuziasm, miercuri, atât în America, cât şi în Europa.Aleşi democraţi şi republicani partizani izolării regimului cubanez au deplâns miercuri decizia lui Barack Obama de a angaja normalizarea relaţiilor cu Cuba, promiţând să opună rezistenţă anulării embargoului cerute de preşedintele american, scrie Mediafax.

În schimb, unul dintre principalii artizani ai acestei normalizări, Papa Francisc, a fost primul, miercuri, care a salutat "decizia istorică", anunţată puţin mai devreme simultan la Washington şi la Havana de către preşedintele american Barack Obama şi liderul cubanez Raul Castro.

De asemenea, UE a primit cu brațele deschise această veste. "Astăzi, un nou zid a început să se dărâme", a apreciat, într-un comunicat, Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, adăugând că cele 28 de state membre speră, la rândul lor, în reînnoirea relaţiilor "cu întreaga societate cubaneză".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?