Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Ghimpu a organizat o provocare publicitară (FOTO)

11 dec. 2014,, 15:45   Politică
12501 47
Foto: mk.kn.md
Ziarul „MK v Moldove” a examinat panourile publicitare ale Partidului Liberal şi a ajuns la concluzia că amplasarea unui astfel de conţinut constituie o încălcare gravă a normelor constituţionale şi cade sub incidenţa Legii privind combaterea extremismului.

„Se pare că propulsorii Partidului Liberal au ajuns prea departe în dorinţa de a-i surprinde pe cetăţenii Moldovei. Cu toate acestea, munca lor nu poate fi calificată altfel decît ca din topor. La Chişinău au apărut billboarduri cu sloganurile „Nu cizmei ruseşti” şi „Rusia – război şi sărăcie…”. Este straniu, dar deocamdată nimeni, nici cei de la guvernare, nici cei din opoziţie, nu a dat vreo apreciere acestei xenofobii flagrante”, scrie „MK v Moldove” - Totodată, nu ar strică să se pună nişte întrebări autorilor „capodoperei artei publicitare”. Spre exemplu, la cine dintre ruşi se referă acest „Nu” al liberalilor? La cei care locuiesc în Moldova, Rusia, la toţi împreună, inclusiv doamnele din regiunea Orlov, care poartă cizme italiene? În ce măsură astfel de îndemnuri sînt legale, nu încalcă ele pacea internaţională?”.

„Poliţia, procuratura, SIS-ul, unde sînteţi! Angajaţii structurilor voastre deja a doua lună caută extremişti. Poate n-ar strica de intrat la oficiul Partidului Liberal şi de căutat autorii unor încălcări grave şi flagrante ale normelor constituţionale. Încă nu e tîrziu de depus documentele respective la CEC, unde, după cum s-a dovedit, astfel de dosare se examinează foarte operativ. Iar Iurie Ciocan a promis în public să reacţioneze dur la orice încălcare a legii”, s-a adresat ziarul organelor de drept.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?