Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

S-a stabilit: mai mult de 2m cubi de apă caldă și 2m cubi de apă rece nu poate veni în plus la NIMENI

9 dec. 2014,, 08:30   Societate
5471 13

Foto: obzormd.com

Astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău, primarul general, Dorin Chirtoacă, a vorbit despre dispoziția cu privire la modificarea Legii privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare.

Dispoziția în cauză oprește abuzul comis împotriva consumatorilor cărora le-au venit pe facturi cîte 10-30 m3 de apă caldă sau rece. „S-a stabilit că volumul repartizat nu poate depăși 2m3 pentru un apartament la apă rece și, respectiv, 2 m3 la apă caldă”, a anunțat Dorin Chirtoacă.

Persoanele care vor declara consum zero vor fi luate în vizor de către Fondul locativ. Astfel, se va calcula consumul de pe 3 luni și ceea ce va rezuma va fi adăugat și persoanelor care se eschivează de la prezentarea informației.

Dorin Chirtoacă îndeamnă pe cei care cu adevărat vor lipsi de acasă „să demonstreze acest lucru, înștiințînd în scris gestionarul Fondului locativ, fie că e vorba de întreprindere municipală, asociație sau cooperativă”. În acest caz li se vor permite declararea consumului zero, iar în consecință nu li se va repartiza nimic.

„Fiecare trebuie să achite ceea ce consumă”, a afirmat edilul în contextul în care oamenii nu întotdeauna declară cantitatea de apă consumată. 15-25% de nedeclarări sînt suportate de restul locatarilor care își asumă cantitatea consumată, iar acest lucru „nu este corect”, susține Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?