X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Leancă, nemulţumit de opoziţie

20 noi. 2014,, 13:00   Politică
5322 6
Foto: timpul.md
În loc să fie un element important în monitorizare şi să nu permită autorităţilor să comită greşeli, opoziţia doar se bucura cînd guvernarea călca strîmb. Astfel a opinat miercuri prim-ministrul Iurie Leancă, amintind despre embargoul rus la produsele moldoveneşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", premierul a spus în cadrul dezbaterilor publice că "în orice ţară democratică opoziţia joacă un rol foarte important, prin faptul că nu permite guvernării să comită greşeli, însă în cazul Moldovei nu a fost să fie".

"Cînd am fost desemnat prim-ministru, primul lucru pe care l-am făcut a fost să invit Partidul Comuniştilor (PCRM) pentru discuţii. Aşteptam că vor veni cu idei concrete, propuneri, critică, însă opoziţia nu demonstra interes în a vorbi cu guvernarea", a spus Leancă, adăugînd: „În schimbul propunerilor concrete, PCRM doar a adresat o scrisoare despre situaţia din Bulgaria, ca răspuns la afirmaţia că după aderarea la UE bulgarii trăiesc mai bine".

"Mi-aş dori ca pe viitor opoziţia să fie mai constructivă şi mai insistentă. Să înainteze propuneri, iniţiative. Numaidecît le vom examina şi vom discuta aceste subiecte", a dat asigurări vicepreşedintele PLDM.

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), Igor Boţan, a amintit că PCRM a făcut o sumedenie de propuneri, "însă sînt destul de specifice şi scumpe pentru bugetul Moldovei".

"Problema constă în faptul că guvernarea şi opoziţia au relaţii antagoniste. Parţial acest aspect este cauzat de evenimentele din aprilie 2009 şi de faptul că opoziţia nu recunoaşte guvernarea. Posibil, alegerile din 30 noiembrie vor rezolva această situaţie şi după aceasta relaţiile se vor stabiliza", consideră expertul.

Anterior, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a relatat că comuniştii au înregistrat în Parlament în ultimii ani "peste 160 de proiecte de lege, însă guvernarea nici nu a dorit să le includă pe ordinea de zi, nemaivorbind de adoptare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?