X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

MAI a invocat temeiurile nobile pentru racketul poliţiei

19 noi. 2014,, 10:45   Societate
3934 0
Foto: vzglead.md
Încercarea întreprinsă de NOI.md de a obţine comentarii şi răspunsuri la informaţia privind caracterul nelegitim al aplicării sistemului de supraveghere a circulaţiei rutiere în capitala republicii, precum şi al sancţiunilor aplicate de Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) faţă de conducătorii auto, Serviciul de presă al Ministerului a propus să ne familiarizăm cu comunicatul INP .

De menţionat că în explicaţia publicată de MAI este enumerat un şir de documente ce ţin de securitatea circulaţiei rutiere, conceptul de sistem automatizat de supraveghere a traficului rutier, protecţia datelor personale şi multe altele, care, potrivit avocatului Aronov, „au un caracter exclusiv conceptual, în baza cărora trebuie elaborat Regulamentul normativ de funcţionare a sistemului automatizat de supraveghere şi control asupra circulaţiei rutiere, aprobat cu întîrziere de Guvern la 10 noiembrie. Doar acest document va servi după publicarea în „Monitorul Oficial” drept temei pentru funcţionarea sistemului de supraveghere cu aplicarea ulterioară a amenzilor .

„Societatea civilă salută şi aprobă totalmente aplicarea sistemului de supraveghere, cu atît mai mult că acesta contribuie la disciplinarea conducătorilor auto, reducerea numărului de accidente şi decese pe străzile Chişinăului, a permis depistarea unor cetăţeni suspectaţi de furtul automobilelor. Şi cel mai principal, acest sistem a redus corupţia în rîndul poliţiştilor şi a sporit încrederea cetăţenilor faţă de angajaţii MAI”, a continuat juristul.

„Dar nici un scop nobil nu justifică fărădelegile, chiar şi cele neînsemnate, fiindcă cea mai mică încălcare a dreptului duce în cele din urmă la o nelegiuire completă”, a conchis avocatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?