X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Vladimir Voronin: ”Nu vom face coaliţie cu trădătorii”

18 noi. 2014,, 09:45   Politică
5827 8
Foto: noi.md
Invitatul de ieri seara a emisiunii ”Politica”, liderul comuniştilor Vladimir Voronin, a declarat că, toate partidele alianţei sînt corupte şi după alegeri nu va avea cu cine să ducă tratative.

Vladimir Voronin, preşedinte PCRM: ”Puterea îi strică pe oameni. Oamenii pleacă pentru diferite beneficii, promisiuni. E o decădere morală. Dodon va rămîne trădător pentru tot restul vieţii. De la generalul Mişin nu m-am aşteptat că mă poate trăda. Pe Neguţă nu îl consider trădător, dar el a procedat urît. Marian Lupu este trădător. El a făcut atîtea probleme. Pentru multe ar trebui să răspundă. Toate partidele alianţei sînt corupte şi după alegeri nu vom avea cu cine dialoga”.

Voronin nu a dorit să spună clar, cu cine totuşi ar putea forma o eventuală coaliţie. El a repetat hotărît că, nu iartă trădătorii şi nu are ce discuta cu ei. Liderul comuniştilor s-a arătat convins că, PCRM va obţine majoritatea voturilor alegătorilor şi respectiv, nu va avea nevoie de negocieri şi formări de coaliţii. ”Noi vom obţine victorie, fără nici un scenariu. Eu simt poporul. Şi totul va fi clar în 10 zile. Sloganul partidelor ”Moldova fără comunişti”, a făcut ca eu să răspund cu ”Doar PCRM, doar Voronin”. Este deviza noastră. La putere, în frunte cu Voronin”.

Pe parcursul emisiunii, preşedintele Partidului Comuniştilor, a evitat să răspundă la un şir de întrebări, adresate de moderatori. Voronin a evitat să dea un răspuns în ceea ce priveşte situaţia din Crimeea şi cui aparţine totuşi teritoriul. Şi cu greu a comentat posibila participare pe lista comuniştilor, a fiului său Oleg Voronin. ”Nu este problema voastră dacă va fi Oleg Voronin pe listă sau nu. Nu vă băgaţi în chestii de familie. Oleg participa la manifestările organizate de comunişti în calitate de membru al partidului. Orice membru de partid poate ajunge pe listă”.

Voronin a vorbit şi despre adresarea comuniştilor la Curtea Constituţională, pentru a afla dacă este sau nu constituţional ca, ca cei implicaţi în acte de corupţie, şi care figurează în liste pentru funcţia de deputaţi, să aibă dreptul de a ocupa funcţii în stat şi în Parlament. ”Eu cred că nici Leancă, nici Filat, nu pot fi miniştri, premieri sau vice-premieri. Noi aşteptăm răspunsul Curţii pînă la scrutin. Pe mine mă interesează, ca acest guvern corupt, să nu fie în lista pentru funcţia de deputaţi”.

Abordînd subiectul Acordului de Asociere cu UE, liderul comuniştilor a menţionat că, modernizarea europeană este un proces necesar pentru orice stat. ”Noi avem întrebări faţă de acest acord la partea politică, însă la partea economică nu avem mari obiecţii. Trebuie creată o comisie şi discutate aceste articole. Iar dacă este să vorbim despre integrarea ţării în UE. Eu cred, că aceasta nu va fi mai degrabă de 20-25 de ani”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?