Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bugetul de stat, în creștere cu 40 de milioane de lei în urma eliberării vinietelor

30 oct. 2014,, 13:00   Economie
2429 0
Foto: m1m1.su
Circa 256 de mii de viniete au fost eliberate pe parcursul primelor 10 luni ale anului curent. Acestea au adus un venit de aproximativ 42 de milioane de lei bugetului de stat, arată datele statistice ale Serviciului Vamal, informează NOI.md.

Instituția atenționează asupra necesității respectării termenelor de achitare a vinietei, pentru a evita sancționarea contravențională. Conform legii, conducerea vehiculului neînmatriculat în Republica Moldova fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de șapte zile se sancționează cu amendă de 2000 de lei. Comiterea repetată a acestei încălcări pe parcursul unui an se sancționează cu amendă de 2600 de lei în cazul persoanelor fizice și de 4000 de lei în cazul persoanelor juridice. Totodată, Serviciul Vamal îndeamnă conducătorii auto să nu recurgă la acțiuni de falsificare a vinietei.

Precizăm că vinieta constituie taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova. Taxa se aplică de la 1 noiembrie 2012, organul vamal fiind responsabil de eliberarea certificatului standardizat ce confirmă achitarea vinietei și termenul de valabilitate. Vinieta poate fi procurată în orice birou vamal, post vamal intern sau de frontieră, la intrarea în ţară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?