Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Canada: trăgătorul considerat un "călător cu grad ridicat de risc" (VIDEO)

23 oct. 2014,, 08:33   Externe
3147 0
Foto: agerpres.ro
Autorul atacului armat ce a avut loc miercuri în Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian de 32 de ani considerat de serviciile de informații un "călător cu grad ridicat de risc" și căruia i-a fost retras recent pașaportul, potrivit mai multor media, citate de AFP.

Canalul american CBS citează surse oficiale americane care dezvăluie identitatea suspectului, împușcat de poliție la prînz la Ottawa.

Responsabili canadieni au confirmat identitatea suspectului cotidianului canadian Globe and Mail, precizînd că acest canadian este prezentat ca "un călător cu grad ridicat de risc" de serviciile de informații și căruia i-a fost retras recent pașaportul.

Pașaportul bărbatului care a ucis luni cu mașina un militar într-o suburbie din Montreal a fost de asemenea confiscat în iulie, au anunțat marți anchetatorii.

Michael Zehaf-Bibeau a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt și posesie de arme în 2003, potrivit canalului canadian CTV. El este de asemenea urmărit pentru posesie de stupefiante, în apropiere de Montreal și Ottawa.

Zehaf-Bibeau este suspectat de uciderea în apropiere de Parlament a caporalului Nathan Cirillo, care era de serviciu la monumentul eroilor din Ottawa, a declarat ministrul afacerilor externe John Baird.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?