X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

PLR: Ana Guțu nu mai este subiect de actualitate pentru noi

22 oct. 2014,, 11:15   Politică
5172 4
Foto: shok.md
Demersul Anei Guțu prin care a solicitat retragerea Partidului Liberal Reformator din cursa electorală demonstrează că aceasta lucrează în favoarea altor partide politice. Astfel a comentat vicepreședintele PLR Tatiana Potîng solicitarea transmisă conducerii formațiunii acum cîteva zile, informează NOI.md.

Potrivit vicepreședintelui PLR, demersul semnat de cei nouă membrii ai formațiunii, privind retragerea din cursa electorală, așa și nu ajuns la conducerea partidului.

„Este opinia personală a doamnei Guțu, care nu a fost discutată nici măcar în partid sau la ședințele Consiliului politic. PLR consideră că la această etapă subiectul și opiniile Anei Guțu nu mai sînt de actualitate electorală pentru noi. Cei care încearcă să facă astfel de acțiuni demonstrează că poartă mesajele unor alte partide politice”, a menționat Potîng.

În context, Tatiana Potîng a anunțat că mai multe personalități marcante din diverse domenii, cărora li s-a propus să adere la partid, au fost presate să renunțe la idee. „În momentul în care am lansat apelul de accedere la partid s-au exercitat presiuni enorme asupra unor persoane de abandonare a deciziei de a adera la partid. Asta încă o dată ne convinge că sîntem un partid incomod și pentru unii și pentru alții”, a precizat Potîng.

Excepție a făcut avocata Ana Ursachi, o cunoscută activistă în domeniul drepturilor omului, care a dat curs apelului lui Ion Hadîrcă de a accede la PLR. Aceasta și-a argumentat decizia prin faptul că a are un scop comun cu cel al formațiunii și anume lupta contra oligarhilor.

„De cînd am început să combat cazurile de încălcare a drepturilor omului, am descoperit un clan oligarhic, care trebuie înlăturat de la putere”, a precizat Ursachi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?