Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noi numiri în cadrul Comisiei Unificate de Control

12 sep. 2014,, 17:41   Societate
3091 0
Foto: army.md
Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului în Comisia Unificată de Control nu a putut ajunge, nici de această dată, la o înțelegere pe marginea problemelor de pe ordinea zilei. Anunțul a fost făcut de Biroul pentru Reintegrare, notează NOI.md.

Astfel, în cadrul ședinței din 11 septembrie, la propunerea delegaţiei Federaţiei Ruse a fost confirmați în funcție noul copreşedinte din partea Federaţiei Ruse, Eugen Vereşceaga, şeful Statului Major Întrunit al Forţelor de Menţinere a Păcii, colonelul Andrei Jadin, precum şi observatorii militari din partea contingentului rus şi cel al Republicii Moldova.

Deși delegaţia Republicii Moldova a insistat asupra includerii în ordinea de zi a subiectului privind asigurarea liberei circulaţii a cetăţenilor prin Zona de securitate, partea transnistreană s-a opus. Reprezentanții Tiraspolului au argumentat că subiectul nu ţine de competenţa CUC.

În lipsa consensului pe marginea aprobării agendei de lucru, la iniţiativa copreşedintelui Federaţiei Ruse, Eugen Vereşceaga, şedinţa CUC a fost amînată pentru săptămîna viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?