Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Circa 8 tone de carne a fost reținută de vameși (VIDEO)

3 sep. 2014,, 15:41   Societate
2756 0
Foto: protv.md
Peste 8 tone de carne transportată în condiții insalubre urma să fie comercializată și ulterior consumată, dar datorită promptitudinii colaboratorilor vamali, tentativa a fost zădărnicită, informează NOI.md cu referire la un comunicat emis de Serviciul Vamal.

Astfel, ofiţerii echipelor mobile sector Centru al Serviciului Vamal, cei care reprezintă al doilea filtru de control vamal, au prevenit introducerea ilegală pe teritoriul țării a unui lot de carne congelată, transportată ilegal și în condiții insalubre.

Totul s-a întîmplat în seara zilei de ieri în apropierea satului Șerpeni, raionul Anenii Noi, cînd un bărbat a fost surprins de către un echipaj mobil al Serviciului Vamal în timp ce încărca un lot de marfă într-un microbuz de model Mercedes Benz 814, cu numere de înmatriculare de Strășeni. De menționat că bărbatul a transportat marfa respectivă pe rîul Nistru prin intermediul unei bărci.

În aceste condiții, imediat după ce bărbatul a urcat la volanul microbuzului, ofițerii echipelor mobile l-au reținut pentru a efectua verificările de rigoare.

Astfel, în cadrul controlului declanșat asupra mijlocului de transport, colaboratorii vamali au depistat în compartimentul marfar circa 8 tone de carne congelată, păstrată și transportată în condiții insalubre.

Mai mult în timpul verificărilor de rigoare întreprinse de colaboratorii vamali, bărbatul, un cetățean moldovean în vîrstă de 38 ani, nu a putut prezenta actele de proveniență pentru carnea introdusă ilegal cu barca, ocolind astfel posturile vamale. Potrivit explicațiilor acestuia, marfa urma a fi plasată în libera circulație atît în municipiul Chișinău, cît și alte centre regionale.

Valoarea lotului de carne transportat se estimează la circa 400 de mii de lei.

Toate informaţiile pe acest caz sînt acumulate de către ofițerii echipelor mobile, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor săvîrşirii acestei fraude vamale. În cazul în care va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă o amendă contravenţională în mărime de 3000 de lei, precum şi confiscarea mărfii, urmînd a fi cercetat în baza articolului 287 din Codul contravențional al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?