X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mişcarea Antimafie consideră că de maşinaţiile financiare de la Banca de Economii se face vinovat CNA (VIDEO)

26 aug. 2014,, 14:30   Politică
5988 2
Foto: noi.md
Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că în spatele maşinaţiilor financiare de la Banca de Economii stă Centrul Naţional de Anticorupţie şi alţi "vîrcolaci".

Potrivit agenţiei "Infotag", el a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că "totul a început în 2011, cînd, în calitate de prim-ministru, Vlad Filat cu complici din companii offshore a retras toţi banii de la bancă, pentru ca mai tîrziu, prin intermediul aceloraşi societăţi să cumpere acţiuni ale băncii".

Potrivit spuselor lui Mocanu, "Filat nu ştia că este înşelat, că nu i se vor întoarce banii şi vor merge la Plahotniuc".

"Cînd persoanele implicate în acest sistem criminal au încercat să întoarcă banii, banca a refuzat să îi accepte, iar Centrul Naţional Anticorupţie a pretins că nu ştie nimic, pentru că era în spatele acestor maşinaţii", a spus Mocanu.

El consideră că "Banca de Economii este în mîinile lui Ilan Șor, care este protejat de Vlad Plahotniuc şi Iurie Leancă".

Preşedintele mişcării a menţionat că "dacă ar fi de întrebat CNA despre situaţia cu banca, ei vor spune că a fost pedepsită persoana care falsifica documentele, deşi, de fapt, persoana în cauză nu este vinovată şi a devenit doar un ţap ispăşitor în situaţia dată".

"Dacă presa servilă lui Filat şi Plahotniuc nu vrea să scrie despre modul în care a fost falimentată şi acaparată banca, Mişcarea va trimite informaţii tuturor ambasadelor din Republica Moldova, astfel încît aceştia să ştie ce se întîmplă aici. Toţi trebuie să ştie ce fac în ţară aceşti doi politicieni", a spus Mocanu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?