Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi propune interzicerea dublei cetăţenii pentru demnitari

25 aug. 2014,, 16:01   Politică
5514 21
Foto: facebook.com
Preşedintele partidului PaRUs, creat în weekendul trecut, Renato Usatîi, propune să fie interzisă dubla cetăţenie pentru oficialii guvernamentali. Potrivit agenţiei "Infotag", el a afirmat acest lucru luni, într-o conferinţă de presă.

"Eu am dublă cetăţenie, am afaceri în Rusia şi am devenit cetăţean al Federaţiei Ruse. Dar acum mă gîndesc să reînregistrez businessul, pentru aceasta am parteneri de încredere. Cînd partidul lui Renato Usatîi va trece în parlament, voi renunţa la dubla cetăţenie. Eu cred că miniştrii, deputaţii sau judecătorii Curţii Constituţionale nu ar trebui să aibă cetăţenia unui alt stat. Nu este corect. În situaţia în care au cetăţenie română sau a altei ţări, se vor ascunde în ţara dată pentru a evita responsabilitatea pentru furt şi alte infracţiuni", a spus Usatîi.

El s-a arătat convins că PaRUs va accede în Parlament – pe cont propriu sau ca parte a blocului electoral al lui Renato Usatîi.

"Sînt sigur de aceasta. Vom veni la putere şi-i vom pedepsi pe toţi cei care au comis abuzuri. Cei care se vor ascunde în străinătate îi voi aduce personal la Chişinău în portbagajul automobilului meu, pentru a-i aduce în faţa justiţiei. Acum adunăm informaţii despre proprietăţile lor, nave şi alte bunuri din ţară şi în străinătate", a spus Usatîi.

El a subliniat că PaRUs nu va crea o coaliţie în noul parlament, cu partidele lui Vlad Filat, Vlad Plahotniuc sau Vladimir Voronin.

"Există, desigur, în aceste formaţiuni oameni normali, dar trebuie să scăpăm de aceşti lideri, inclusiv de Voronin. Putem lucra cu comuniştii, dar numai după ce îl vom petrece pe Vladimir Voronin la Karlovy Vary cu un buchet de flori. Partidul Liberal Democrat vom încerca să-l divizăm în două părţi. Lucrez în acest sens şi trebuie să spun că destul de reuşit", a subliniat Usatîi.

Vorbind despre vectorul politicii externe, liderul noului partid a declarat că este necesar de delimitat care sînt argumentele pro şi contra ale integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală.

"Îmi este clar că Republica Moldova este tîrîtă în Uniunea Europeană, iar în Uniunea Vamală – este invitată. În acelaşi timp, nu este clar ce beneficii va avea Moldova în UE şi Uniunea Vamală. Trebuie desfăşurate 100 de conferinţe şi mese rotunde, iar dacă este necesar, şi 500, pentru a obţine răspunsuri clare la toate întrebările. Şi doar atunci să se ia o decizie", a spus Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?