Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Candu a avut o solicitare către Rogozin

22 aug. 2014,, 09:44   Politică
3552 1
Foto: mec.gov.md
Ministrul Economiei, Andrian Candu, i-a cerut vicepremierului rus Dmitri Rogozin suspendarea sancțiunilor economice impuse Republicii Moldova. Solicitarea a fost înaintată la întîlnirea copreşedinţilor Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, informează NOI.md.

Candu a atras atenţia asupra faptului că restricţiile aplicate sînt excesive și nejustificate prin prisma angajamentelor și practicilor internaționale și contravin prevederilor cadrului juridic bilateral şi multilateral, care reglementează schimburile comerciale cu Federația Rusă. În context, Candu a vorbit despre importanţa menţinerii unui dialog constructiv între Moldova şi Federaţia Rusă, în vederea identificării unor soluţii reciproc acceptabile pentru ambele părţi, în interesul cetăţenilor ţărilor noastre.

La rîndul său, Rogozin a declarat că partea rusă este dispusă să continue dialogul la nivel bilateral și să identifice soluții pentru redresarea situației la nivel de experți și instituții. Totodată, vicepremierul rus a confirmat disponibilitatea de a facilita organizarea întrevederilor bilaterale pe parcursul lunii septembrie a anului curent. Oficialul rus i-a îndemnat pe reprezentanții Chișinăului să ia în considerare și interesele agenților economici din regiunea transnistreană.

Candu și Rogozin au discutat și despre cooperarea moldo-rusă în domeniul energetic. În acest sens, ministrul Economiei a anunțat despre necesitatea extinderii contractelor de tranzit și furnizare a gazelor naturale pentru 2015.

Precizăm că Dmitri Rogozin a sosit ieri la Chișinău, iar ulterior a mers la Tiraspol, unde are programată o întrevedere cu liderul regiunii transnistrene, Evghenii Şevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?