Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Consilier prezidențial: Nicio instituție nu mai controlează justiția din Moldova

19 aug. 2014,, 17:08   Politică
3637 3
Foto: tribuna.md
„În sectorul justiției din Republica Moldova se atestă schimbări pozitive, iar în prezent nicio instituție a statului nu are influență asupra actului justiției”. Opinia aparține secretarului general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

Deși declara anterior că justiția din Moldova este controlată de anumiți politicieni, Păduraru afirmă că în prezent lucrurile în domeniu stau altfel.

„Nici președinția, nici guvernul, nici parlamentul nu au influență asupra actului justiției. Astăzi s-a schimbat substanțial situația din justiție. Din ceea ce cunosc, marea majoritate a judecătorilor au devenit mult mai responsabili, au un salariu la care mulți nici nu visează, cu o perspectivă de avea o pensie de 15-20 de mii de lei, ceea ce este inimaginabil. Este un risc mare de a greși și de a pierde tot ceea ce ai acumulat de-a lungul carierei”, a menționat Păduraru.

Potrivit secretarului general al Aparatului Președintelui, schimbarea conducerii Curții Supreme de Justiție, dar și a Consiliului Superior al Magistraturii a avut un efect pozitiv asupra calității actului justiției.
„În mare parte se schimbă în bine sistemul, sper ca acest proces să nu fie periclitat după alegerile din 30 noiembrie. Am încredere în actul justiției în proporție de peste 50 la sută”, a remarcat Ion Păduraru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?