Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

BEM își va moderniza în decurs de trei ani toată reţeaua – 575 de sucursale

16 iul. 2014,, 10:45   Economie
3843 0
Foto: facebook.com
În decursul următorilor trei ani BC Banca de Economii (ВЕМ) va moderniza tehnic întreaga sa reţea, cea mai ramificată reţea din ţară, ce numără 575 de sucursale. Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Consiliului de administraţie (CA) al BEM, businessmanul Ilan Șor.

El a relatat că pînă la sfîrşitul lunii septembrie 2014 Banca va selecta 20 de studenţi din anii I şi II ai facultăţilor de economie, a căror instruire o va încuraja. Alţi cinci cei mai buni studenţi din anul terminal vor obţine după absolvire posibilitatea de a studia la MBA din contul BEM.

"Totodată, li se va garanta un loc de muncă la BEM. O parte dintre studenţi vor putea studia peste hotare. Ca şi celelalte bănci din ţară, BEM necesită profesioniști. Dorim ca tinerii să poată studia în Europa, băncile căreia sînt bine dezvoltate", a spus Șor, comunicînd că în următorul an şcolar BEM va majora numărul acestor studenţi pînă la 40.

Fiind întrebat despre relaţiile cu fostul prim-ministru, preşedintele PLDM, Vlad Filat, Șor a atras atenţia presei asupra faptului că face business de mai mulţi ani, de aceea se cunoaște bine cu primele persoane din stat, de exemplu cu fostul preşedinte Petru Lucinschi, fostul preşedinte Vladimir Voronin şi fostul premier Vlad Filat.

Totodată, preşedintele CA al BEM a remarcat că problema atragerii investiţiilor străine în Moldova îi obligă pe antreprenori să comunice cu oameni de diferite niveluri.

Fiind întrebat despre creditarea de către BEM a companiilor cu care Șor are legătură, preşedintele CA a spus că "BEM respectă cu stricteţe regulamentele şi normativele Băncii Naţionale în privinţa procesului de creditare şi dacă o astfel de încălcare ar fi avut loc, atunci regulatorul pieţei demult s-ar fi expus în acest sens".

Vorbind despre atmosfera de lucru a CA, preşedintele a menţionat "dialogul progresiv şi constructiv al membrilor consiliului" şi faptul că între membrii din partea statului şi acţionarii particulari s-au stabilit relaţii normale.

Ilan Șor a menţionat că în structura Băncii se propune aprobarea altor doi vicepreşedinţi, pentru ca preşedintele BEM să aibă patru adjuncţi.

Şeful CA al BEM a comentat cu calm cerinţele unui partid faţă de procuratură de a "returna statului pachetul majoritar la BEM de pînă la 56,7%".

Potrivit lui Șor, pentru aceasta, în ţară avem organe competente, care pot verifica totul şi constata dacă toate acţiunile au corespuns legislaţiei.

Vorbind despre amplasarea activelor BEM la alte bănci, preşedintele CA al băncii a spus că în acest sens managementul BEM se conduce de două principii – randament şi siguranţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?