X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

"ВЭБ" - Капитал este interesat de dezvoltarea rapidă a Băncii de Economii

15 iul. 2014,, 17:55   Economie
4414 0
Foto: click.md
Compania fiică a Внешэкономбанка-ului din Rusia - "ВЭБ"-Капитал, ce deţine aproape 25% de acţiuni la Banca de Economii (ВЕМ), este interesată de dezvoltarea rapidă a băncii. Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă, marţi, de preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al BEM, cunoscutul businessman Ilan Shor.

El a spus că acţionarul rus al ВЕМ aşteaptă ca Banca de Economii să-şi revină cât mai curând posibil şi să iasă pe primele poziţii pe piaţă.

"Pentru aceasta "ВЭБ" este dispus să ofere BEM investiţii, tehnologii, precum şi experienţa sa", a spus Shor.

Fiind întrebat când BEM va începe să joace un rol important de creditor, preşedintele CA a spus că la momentul actual managerii băncii sunt la etapa negocierilor cu companii mari, care la creditare vor beneficia de anumite înlesniri.

"Pot confirma că Noi dăm dovadă de precauţie maximă şi acurateţe la creditare. Ştiţi că este uşor să împarţi repede banii, mai greu este să-i strângi înapoi. Noi operăm cu resursele deponenţilor noştri, din acest considerent şi suntem precauţi", a spus Shor.

Întrebat cât de curând din denumirea funcţiei d-nei Viorela Bârcă, care la moment este preşedinte interimar al BEM, va fi exclusă sintagma "interimar", Ilan Shor a spus că aceasta se va întâmpla foarte curând.

"Sintagma "interimar" în dreptul funcţiei de preşedinte al BEM a apărut din cauza precauţiei noilor investitori străini, care nu erau familiarizaţi destul de bine cu piaţa moldovenească. Dar Viorela Bârcă face faţă cu brio obligaţiunilor sale, şi cred că în timpul apropiat vor rezolva această chestiune", a explicat preşedintele CA.

Fiind întrebat de jurnalişti, Ilan Shor a spus că înafară de BEM nu deţien acţiuni ale alte bănci moldoveneşti.

"Compania ce-mi aparţine - Klassica Asigurări deţine 2,9% acţiuni în capitalul BEM, de aceea pot spune că aceste acţiuni îmi aparţin", a spus Shor.

Vorbind despre perspectivele de dezvoltare ale BEM, şeful CA a spus că prioritatea acţionarilor sunt investiţiile în dezvoltarea băncii, în particular, în modernizarea tehnică a utilajului, care până în octombrie 2014 va fi înnoită la peste 40%.

"Încercăm să lansăm propriul sistem de transferuri băneşti, de aceea deja în toamnă vom dispune de informaţii concrete în acest sens", a relatat Shor, comunicând că spre toamnă banca va lansa sistemul de transferuri băneşti "un singur ghişeu" care va acorda clienţilor maximul comodităţi în deservire şi le va economisi timpul.

Preşedintele CA a relatat că BEM va majora numărul caselor de schimb valutar, care astăzi sunt în număr de 198, iar spre 1 octombrie vor fi deja 250.

"Până la sfârşitul anului 2014 BEM va deschide cinci filiale noi în Chişinău", a psu Shor, atrăgând atenţie asupra faptului că banca modifică sistemul de remunerare materială a angajaţilor: pentru prima dată pentru luna iunie personalului care a făcut faţă planului stabilit, i-a fost majorat salariul în mediu cu 20 -30%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?