X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Prețurile la zahăr în Moldova, mai mici decît în regiune

4 iul. 2014,, 13:15   Economie
6230 0
Foto: sitemostov.ru
Prețurile medii la zahăr în Republica Moldova în luna mai 2014 au fost la același nivel sau chiar mai mici decît în țările din regiune, iar la începutul acestei săptămîni prețurile s-au redus substanțial, relatează NOI.md.

Astfel a comentat Uniunea Producătorilor de Zahăr informația apărută în presă despre faptul că în unele țări din regiune prețul la zahăr este mai mic decît în Moldova. Potrivit reprezentanților Uniunii Producătorilor de Zahăr, aproape în toate țările vecine, în luna mai 2014, prețul mediu de vînzare a zahărului a fost egal sau mai mare decît în Republica Moldova. Astfel, în România prețul a fost de 12,15 lei pentru un kg, în Ucraina – aproximativ 11,1 lei, în Rusia – 12,6 lei, iar în Kazahstan – 13,5 lei pentru un kilogram.

În aceeași perioadă, în Republica Moldova preţul mediu de vînzare a fost de 11,25 lei pentru un kilogram. Potrivit producătorilor de zahăr, tradiţional, în lunile mai și iunie, prețul la zahăr este în creștere. Prețul zahărului producătorilor autohtoni, de asemenea, a crescut în această perioadă, dar la începutul acestei săptămîni a scăzut în mod semnificativ. Totodată, producătorii au atenționat că este incorect să fie comparat prețul de vînzare cu amănuntul, deoarece politica rețelelor comerciale și rata de actualizare a produselor în diferite țări variază foarte mult.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?