Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Procuratura și MAI au inițiat anchete interne în cazul jurnalistului reținut

23 iun. 2014,, 10:47   Societate
2684 0
Foto: noi.md
Ministrul de Interne, Dorin Recean, a venit cu unele precizări pe marginea reținerii reporterului de la un portal local de știri, după ce în presă s-a vehiculat că la mijloc ar fi vorba de o răfuială politică. Într-o postare pe o rețea de socializare, Recean a negat că ar fi dispus reținerea jurnalistului, precizînd că justiția trebuie să asigure un proces corect și transparent.

Ministrul a anunțat că Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI va efectua două anchete interne în acest caz - una pe marginea legalității acțiunilor poliției în documentarea cazului și a doua – în privința integrității bazelor de date cu caracter personal din gestiunea tuturor subdiviziunilor MAI.

„Este evident pentru oricine, care caută să înțeleagă ce anume real se întîmplă, că reținerea unei persoane care în multiple rînduri m-a criticat, este ultimul lucru pe care mi l-aș dori. Dacă și există vreun „cîștigător” din această situație, acesta NU este Dorin Recean”, precizează ministrul.

După ce reținerea jurnalistului a stîrnit reacții critice din partea societății civile și procurorul general, Corneliu Gurin, a dispus verificarea complexă a dosarului, precum şi a existenţei eventualelor conflicte de interese sau provocări în cadrul acţiunilor de anchetă.

Menționăm că la finele săptămînii trecute, un reporter de la un portal de știri a fost arestat pentru 72 de ore, fiind bănuit de șantajarea și coruperea unui angajat MAI. Potrivit poliției, suspectul a încercat să obțină informații compromițătoare despre diferiţi cetăţeni, printre care artiști şi persoane notorii din Moldova. De cealaltă parte, conducerea instituției de presă a calificat cazul drept o răzbunare premeditată a Ministerului Afacerilor Interne.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?