Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Episcopul Markel: Nu am de gînd să-mi cer scuze în faţa sodomiţilor

10 iun. 2014,, 13:45   Societate
4803 6
Foto: noi.md
„Judecătoria Bălți m-a obligat să-mi cer scuze în faţa sodomiţilor de la «GenderDoc-M» și să le plătesc daune materiale și morale. Eu însă nu am de gînd să execut această decizie și am atacat-o la Curtea de Apel. Sper foarte mult că, în cele din urmă, Curtea va lua în considerare argumentele mele, care îmi dau motiv să am propria părere”, a declarat pentru NOI.md episcopul de Bălți și Fălești Marchel.

Intervievatul a explicat că în anul 2012 ONG-ul «GenderDoc-M» l-a dat în judecată, învinuindu-l de defăimare și incitare la ură.

„Întreaga mea «vină» a constat în faptul că eu, în calitate de pastor, m-am adresat creștinilor și i-am informat că în unele părți ale lumii pînă la 92 la sută din sodomiţi sînt HIV-pozitivi. Astfel, am vrut doar să-i avertizez pe credincioși să evite căderea în păcat și boala posibilă în acest caz. Acest lucru nu este o calomnie, este datoria mea, în calitate de slujitor al bisericii. În acele dovezi prezentate de mine mai era un avertisment. Doar imaginați-vă că un bolnav de SIDA poate obține un loc de muncă la Stația de Transfuzie a Sîngelui. Cineva numeşte acest lucru «egalitate a șanselor»”, a continuat el.

Episcopul a recunoscut că el nu are de gînd să-şi ceară scuze, cu atît mai mult să plătească compensații.

„Dar, în acest caz e de temut altceva. Nu e primul meu proces intentat de această organizație. Iată că la unul dintre acestea reprezentantul «GenderDoc-M» i-a propus judecătorului să nu ia în considerare argumentele apărării mele, deoarece acestea sînt bazate pe valori creștine, care din ce în ce mai frecvent intră în conflict cu legislaţia Republicii Moldova. Și a exemplificat prin cîteva puncte care dovedesc acest lucru, toate fiind adoptate de Guvern în anii 2012-2013. Adică, actualul guvern duce deliberat o politică de «descreștinare» a societății noastre. Astfel, se doreşte ca poporul să fie privat de baza existenței noastre ‒ valorile creștine, pe care le sorbim cu laptele mamei pe parcursul mai multor secole”, a avertizat Preasfințitul Episcop Marchel.

El a reamintit că în cadrul Mitropoliei Moldovei nu s-a ajuns la un consens în ce priveşte impunerea în societate a ideilor păcătoase ale sodomiei și atitudinii față de ea.

„De aceea, intenționez să mă adresez din nou Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, cu rugămintea de a convoca, în cel mai apropiat timp, Adunarea Generală a credincioșilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, unde să fie elaborată această poziție și să se stabilească, în sfîrşit, atitudinea noastră față de Guvern, care adoptă legi anticreștine”, a conchis episcopul Marchel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?