X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Pentru reparația drumurilor rurale vor fi alocați suplimentar circa 25 de milioane de lei

8 iun. 2014,, 11:00   Economie
5893 1
Foto: noi.md
Pentru reparația drumurilor din localitățile rurale din Fondul rutier al Republicii Moldova, în anul 2014, vor fi alocați suplimentar 24,5 milioane de lei, transmite NOI.md. Decizia respectivă a fost aprobată de Guvern, care a redistribuit mijloacele Fondului rutier pe anul curent.

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vladimir Cebotari, a menționat că inițial aceste mijloace financiare erau prevăzute pentru procurarea tehnicii pentru drumuri, însă s-a decis ca banii să fie cheltuiți pentru reparația drumurilor rurale din UTA Găgăuzia, raioanele Soroca, Cahul, Anenii Noi și un șir de alte localități.

Vladimir Cebotari a subliniat că suma suplimentară de 24,5 milioane de lei a fost alocată pentru reparația drumurilor din sate la solicitările multiple din partea raioanelor respective. Anterior, aceste raioane nu au primit mijloace din cauza că nu au reușit să prezinte proiectele respective sau le-au prezentat, dar cu argumentare slabă. Acum s-a decis ca și aceste raioane să beneficieze de ajutor financiar pentru reparația drumurilor.

În acest an, din Fondul rutier al Moldovei în premieră au fost alocați circa 400 de milioane de lei pentru reparația drumurilor din localitățile rurale. Este vorba despre reparația drumurilor care duc spre obiectele de importanță socială (școli, instituții medicale etc.). Din cauza că autoritățile locale din diferite raioane nu au bani pentru reparația drumurilor acestea se deteriorează în permanență. În total, în anul 2014, pentru reparația și întreținerea drumurilor de folosință comună din Fondul rutier urmează să fie alocați 1 miliard 326,59 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?