X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Oamenii de afaceri din Moldova vor putea semna contracte în formă electronică

29 mai. 2014,, 12:00   Economie
4632 0
Foto: publika.md
Oamenii de afaceri din Republica Moldova vor putea semna contractele în formă electronică datorită implementării de către Guvern a noului serviciu electronic – semnătura digitală „MSign”. Acest serviciu va permite antreprenorilor să economisească timp și bani. Proiectul respectiv a fost aprobat de cabinetul de miniștri, relatează NOI.md.

Documentul a fost elaborat în contextul Programului strategic de modernizare tehnologică a guvernării (e-Transformare) și a tuturor demersurilor de dezvoltare și realizare a serviciilor publice electronice. Proiectul prevede instituirea a două soluții tehnice și reglementarea modului de funcționare și administrare a acestora.

Serviciul guvernamental de semnătură digitală „MSign” este un mecanism integrator, securizat și flexibil de aplicare și verificare a autenticității semnăturii digitale de către utilizatori, inclusiv în contextul utilizării sistemelor informaționale și a serviciilor electronice. Serviciul „MSign” va oferi mai multe instrumente de semnare: semnătura mobilă, certificatul digital și buletinul de identitate electronic.

Astfel, cetățenii vor putea semna acte la distanţă, rapoarte, declaraţii către instituţii sau vor depune cereri online, dar și petiții la adresa autorităților fără a se prezenta la oficiile instituțiilor publice. Oamenii de afaceri vor putea utiliza „MSign” pentru a semna la distanță contracte, astfel economisind timp și resursele întreprinderii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?