Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Neînțelegeri între PD și PLDM pe marginea unui proiect de lege

23 mai. 2014,, 16:32   Societate
5412 11
Foto: miepo.md
Păreri împărțite între deputații fracțiunilor parlamentare a PD și PLDM, astăzi, în timpul examinării proiectului de hotărîre cu privire la aprobarea Concepției de reformare a procuraturii. Neînțelegerile au apărut după ce liberal-democrații au propus să fie operate anumite modificări în proiectul elaborat de un grup de deputați democrați, inițiativă pe care cei din urmă au respins-o.

Unul dintre autorii documentului, democratul Andrian Candu a precizat că nu este împuternicit de membrii grupului de lucru să modifice proiectul respectiv. Candu a venit cu unele precizări pe marginea divergențelor de opinii existente între cele două formațiuni.

„Faptul că avem viziuni diferite nu înseamnă că relațiile în cadrul Coaliției sînt catastrofale – sînt mult mai consolidate decît crede o parte a societății. Chiar dacă avem viziuni diferite, e numai de bine, deoarece în final vom ajunge la soluții bune pentru țară”, a precizat Candu în plenul legislativului.

În cele din urmă, spicherul Parlamentului, Igor Corman, a făcut uz de dreptul său și a dispus examinarea proiectului de hotărîre cu privire la aprobarea Concepției de reformare a procuraturii pentru o altă zi.

„Sînt alte păreri, care schimbă abordarea, ceea ce necesită timp. Este nevoie să se convoace comisia și toate propunerile să fie examinate de comisie”, a precizat Corman.

Precizăm că scopul proiectului de reformare a procuraturii este de a garanta independența procurorilor și a consolida încrederea societății în actul justiției. Proiectul prevede proceduri mai riguroase de selecție și numire în funcție a procurorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?