Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Valeriu Streleț a dezvăluit numele persoanei vinovate de pierderea Băncii de Economii (VIDEO)

14 mai. 2014,, 13:15   Societate
6065 5
Foto: noi.md
Vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, l-a acuzat pe liderul PL, Mihai Ghimpu, de criza creată la Banca de Economii. Potrivit lui Streleț, anume declarațiile lui Ghimpu au provocat refluxul deponenților băncii.

„Prin declarațiile sale isterice, Ghimpu a cauzat o daună enormă Băncii de Economii. În urma acestei declarații a fost un mare reflux al deponenților, care a dus la necesitatea luării unei decizii. Problema BEM a fost provocată de declarațiile lui Ghimpu”, a subliniat Streleț în cadrul unei emisiuni la Noroc TV.

Totodată, vicepreședintele PLDM consideră că liberalii nu trebuie să-și atribuie meritele coaliției de guvernare privind apropierea de UE, în pofida faptului că PL a făcut parte din alianța de guvernare aproape patru ani.

„Posibil liberalii vor dori să profite de situația creată, spunînd că și ei au făcut cîndva ceva, ignorînd faptul că au refuzat să participe la crearea noii coaliții. Cu părere de rău, Ghimpu a făcut atîta rău pentru procesul democratic și coaliția proeuropeană, încît comuniștii și nu doar ei trebuie să-l premieze”, a menționat politicianul.

Valeriu Streleț a atenționat că reprezentanții Coaliției „le vor arăta” liberalilor care le este locul, dacă aceștia vor dori să se prezinte în calitate de „salvatori ai națiunii”.

Amintim că președintele PL, Mihai Ghimpu, în repetate rînduri a acuzat coaliția de guvernare de corupție, complicitate cu partenerii ruși și nesinceritate la capitolul aspirațiilor europene.

Partidul Liberal a făcut parte din Alianța pentru Integrare Europeană în perioada anilor 2009-2013. Anul trecut o parte dintre deputații PL au părăsit formațiunea și au constituit Partidul Liberal Reformator, care a luat locul Partidului Liberal în Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană.

De menționat că recent și liberal-reformatorii l-au acuzat pe Mihai Ghimpu de pierderea Băncii de Economii, deoarece anume el l-a numit pe Dorin Drăguțanu în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, fără a desfășura consultări cu alți membri din conducerea partidului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?