Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

La Capul de pod Şerpeni a apărut o nouă alee a slavei militare şi focul veşnic

8 mai. 2014,, 13:40   Societate
5277 0
Foto: travel.md
În ajunul Zilei Victoriei, la Capul de pod Şerpeni a fost creată Aleea slavei militare „Capurile de pod de pe Nistru”.

În cadrul proiectului a fost adus sol de la douăzeci de cimitire militare de pe şapte capuri de pod cucerite de trupele sovietice în aprilie 1944. Pămîntul din aceste locuri sfinte a fost plasat în tuburi de cartuş găsite în locurile unde s-au dus lupte. Veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei le-au plasat în nişele de beton pentru păstrare veşnică și memoria urmaşilor.

„În aceste capsule se află pămînt îmbibat cu sîngele celor căzuţi, de aceea el este atît de preţios pentru noi”, a declarat preşedintele Clubului Istorico-Patriotic Rus, Alexei Petrovici.

Totodată, astăzi, la acest memorial a fost aprins focul veşnic, care va arde permanent. „Pînă în prezent el era conectat la o butelie cu gaz şi ardea doar în zilele de sărbătoare, iar acum el a fost unit la gazoduct şi va arde non-stop”, a comunicat Alexei Popovici.

Noua alee a fost creată datorită eforturilor organizaţiilor Clubul Istorico-Patriotic Rus” şi „August”, cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova, a Centrului de Știinţă şi Cultură Rusă şi a Comunităţii Ruse din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?