X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CNPF nu a găsit motive pentru a bloca tranzacţia de vînzare a 24,9% din acţiunile BEM

7 mai. 2014,, 15:59   Economie
4760 1
Foto: profit.md
Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) consideră că nu există temeiuri pentru a bloca tranzacţia de vînzare a 24,9% din acţiunile Băncii de Economii (BEM) băncii Vneșekonombank din Rusia. Despre aceasta a comunicat miercuri, după încheierea şedinţei Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, preşedintele CNPF, Artur Gherman.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că "în cadrul şedinţei CNPF s-a discutat subiectul ce vizează blocarea operaţiunilor de clearing şi decontare, deoarece experţii erau nedumeriţi de preţul de vînzare al acţiunilor, de 5,1 lei, pe cînd nominalul acţiunilor este de 5 lei".

"Iar preţul de piaţă, cu care acţiunile se comercializau la Bursa de Valori, era de cîteva ori mai mare. Am solicitat vînzătorului (compania Sisteme Informationale Integrate) argumentarea financiară a acestei tranzacţii, însă răspunsul nu a urmat", a menţionat Gherman.

Potrivit lui, "CNPF, ca instituţie ce monitorizează piaţa financiară din Moldova, a stabilit că tranzacţia este una legală".

"Există contractul cu brokerul Bursei de Valori, cu privire la vînzarea pachetului unic de 24,9% din acţiuni. Există cumpărătorul aprobat de Banca Naţională (BEM). Pachetul vîndut s-a aflat în secţia tranzacţiilor directe şase zile şi în această perioadă fiecare doritor se putea familiariza cu acesta", a spus preşedintele CNPF.

El este convins că originea geografică a cumpărătorului nu contează, deoarece toţi investitorii sînt egali.

"Acesta este un investitor şi nu contează din ce ţară vine. Noi nu facem politică", a subliniat Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?