X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Voronin l-a invitat pe Tapiola să ia parte la rezolvarea unor probleme actuale

30 apr. 2014,, 17:00   Politică
6507 5
Foto: inprofunzime.md
Pe 30 aprilie, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Partidului Comuniştilor.

În cadrul discuțiilor, principala atenție a fost acordată situaţiei din raionul Dubăsari, şi anume căutării unor soluţii privind asigurarea accesului liber pentru locuitorii din satul Doroţcaia şi alte localități la terenurile situate după traseul Tiraspol-Rîbniţa.

În timpul întrevederii, Vladimir Voronin a menționat necesitatea acută a găsirii unei soluții în cel mai apropiat viitor, întrucît lucrările agricole de primăvară sînt pe sfîrșite. Potrivit liderului comuniștilor, PCRM este gata să ofere orice ajutor în căutarea unei soluții de compromis, care să fie în interesul locuitorilor din raionul Dubăsari.

La rîndul său, ambasadorul UE, Pirkka Tapiola, a spus că Uniunea Europeană, de asemenea, este gata să participe la rezolvarea acestei probleme, atît în formatul oficial „5+2”, cît și „la nivelul discuțiilor directe cu Tiraspolul”, planificate pentru viitorul apropiat.

De asemenea, au fost discutate viitoarea campanie electorală din acest an și reformele în domeniul justiției și luptei cu corupția. Părțile au căzut de acord că aceste eforturi sînt extrem de necesare și trebuie să genereze rezultate reale, dar să nu se reducă doar la acţiuni populiste ale autorităţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?