Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

PL acuză Coaliția de distrugerea Băncii de Economii (VIDEO)

30 apr. 2014,, 12:36   Politică
5139 2
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Liberal au sesizat Procuratura Generală în legătură cu vînzarea a 24,9 la sută din acțiunile Băncii de Economii băncii de stat a Federației Ruse – Vneșekonombank, tranzacție pe care ei o califică drept ilegală. Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, pachetul de acțiuni ar fi fost achiziționat în realitate de un SRL gestionat de premierul rus, Dmitri Medvedev.

Membrii PL susțin că au atenționat anterior despre faptul că prin aceste acțiuni sînt aduse prejudicii considerabile statului și este pus în pericol întregul sistem bancar din Moldova.

„Atunci cînd se fură oul și oamenii sînt indiferenți, poți fura și boul. Aceste 24,9 % de acțiuni sînt vîndute, dar în realitate cumpărător este un SRL, unde președinte în Consiliul de administrație este premierul Rusiei, Dmitri Medvedev. Astăzi putem spune că Vlad Filat, cu ajutorul lui Ilan Șor, care a devenit membru al Consiliului de administrație al băncii, fără niciun pic de rușine, au adus prejudiciu statului și pun în pericol sistemul bancar din Moldova”, a precizat Ghimpu.

Liberalii au anunțat că au înaintat alte două demersuri pe marginea tranzacției de la Banca de Economii – unul Comisiei Naționale a Pieței Financiare și altul guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu.

„Au fost aduse prejudicii statului de 2,4 miliarde de lei. Atunci cînd, prin acțiuni orchestrate, se dă în mîinile altui stat un domeniu atît de important precum este sistemul bancar este un lucru grav”, a menționat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Precizăm că pe 25 aprilie, la Bursa de Valori a Moldovei a fost vîndut un pachet de acțiuni de 24,9% al Băncii de Economii, contra sumei de 50,1 milioane de lei. Astfel, peste 9,82 milioane de acțiuni ale BEM-ului au fost vîndute la prețul de 5,1 lei pentru o acțiune, prețul inițial fiind de 5 lei. Numele vînzătorilor și cumpărătorilor acțiunilor BEM nu au fost comunicate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?