X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Regimul fără vize este o farsă la nivel de stat

25 apr. 2014,, 11:04   Societate
13116 51
Foto: noi.md
„Mă uimesc aceste încercări absurde ale guvernului Leancă de a distrage atenţia cetăţenilor Republicii Moldova de la haosul şi debandada pe care tot acest guvern le-a creat şi le aprofundează fără întrerupere”, a declarat pentru NOI.md directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, Valeriu Ostalep.

Interlocutorul a menţionat că „Guvernul nu este o firmă ruptă de societate care funcţionează autonom, iar cînd tot acest guvern povesteşte despre realizările sale, trebuie să ţină cont de „progresul” întregii ţări, a întregului popor. Potrivit logicii lui Leancă, întregul popor moldovenesc a muncit 5 ani pentru un singur scop: regimul fără vize cu UE! Or, despre succese „globale” cu caracter economic, social nu se trîmbiţează. Probabil, din modestie. Anularea vizelor – anume această „realizare” este adusă cu o isterie nemaipomenită la rangul celui mai mare merit al guvernării alianţei-CGPE timp de 5 ani”, a adăugat ex-ministrul de externe.

„Dar, scuzaţi, este vorba despre posibilitatea de a vizita UE în calitate de TURIST şi de a cheltui acolo bani. Înseamnă că, timp de 5 ani, poporul moldovenesc a muncit asiduu doar pentru ca UE să-i permită să cheltuie în Europa bani, acumulaţi de turiştii moldoveni în asemenea cantităţi, încît singura problemă era unde să-i cheltuie? Nu este absurd oare în condiţiile unei degradări continue a indicatorilor economici de producţie şi de export real să se vorbească despre succesele realizate în domeniul dezvoltării turismului moldovenesc extern? Ţara sărăceşte, iar Guvernul are drept prioritate regimul fără vize? E ridicol”, a opinat expertul.

Analistul a menţionat că „noi am devenit martorii unei farse guvernamentale: în lipsa unor progrese reale, a unor rezultate palpabile, Leancă încearcă, înaintea alegerilor, să prostească o parte de electorat şi să se eschiveze de responsabilitate. În locul raportului privind nivelul şi calitatea vieţii, indicatori demografici, realizări în domeniul sănătăţii, învăţămîntului, salarii/pensii/burse, soluţionarea problemei transnistrene, el ne serveşte cu poveşti despre posibilitatea de a pleca în Franţa sau Grecia. Această noutate îi „bucură” foarte mult pe medici şi pedagogi, pensionari şi agricultori. Sper că locuitorii ţării noastre vor aprecia acest „chef în timpul ciumei” şi îi vor da o notă binemeritată acestei guvernări. Atunci, după alegerile parlamentare, Leancă va avea foarte mult timp pentru călătoriile în Europa fără vize”, a conchis Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?