X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ANRCETI a amintit despre responsabilitatea pentru folosirea telefoanelor necertificate

2 apr. 2014,, 16:20   Economie
4042 1
Foto: noi.md
Cetăţenii care folosesc telefoanele fără fir necertificate şi neconforme cerinţelor reglementărilor tehnice în vigoare pot fi sancţionaţi conform prevederilor Codului contravenţional. Despre aceasta au comunicat agenţiei "Infotag", surse din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Potrivit datelor Agenției, utilizarea unor astfel de telefoane "afectează funcţionarea normală a reţelelor publice de telefonie mobilă şi calitatea serviciilor prestate de către operatorii reţelelor respective".

"Perturbaţiile în cauză apar în urma utilizării unor radiotelefoane în standardul DECT 6.0, standard interzis spre utilizare în Europa. Standardul DECT, permis în Europa, prevede utilizarea benzii de frecvenţe 1880-1900 MHz, pe cînd standardul DECT 6.0 în America de Nord – 1920-1930 MHz, în aceeaşi bandă de frecvenţe în care funcţionează reţelele publice de telefonie mobilă de generaţia a treia (3G) din Republica Moldova", a comunicat interlocutorul agenţiei.

Potrivit acestuia, banda de frecvenţe 1920-1930 MHz, conform Tabelului naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe, este alocată serviciului radiocomunicaţii electronice mobile 3G, respectiv comercializarea şi utilizarea echipamentelor în standardul DECT 6.0 este interzisă.

ANRCETI menţionează că în ultimele două luni a crescut considerabil numărul de cauze contravenţionale pornite pe fapte care constau în producerea perturbaţiilor prejudiciabile în reţelele 3G. Contravenienţii riscă amenzi de la 400 la 4000 lei. Şapte procese verbale încheiate de către ANRCETI au fost remise instanţei de judecată. Într-un proces verbal contravenientul deja a fost sancţionat sub formă de amendă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?