Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Comuniştii propun principii de soluţionare a problemelor funciare din Chişinău

1 apr. 2014,, 13:56   Societate
3556 0
Foto: noi.md
Fracţiunea Partidului Comuniştilor în Consiliul Municipal Chişinău a făcut publice principiile de soluţionare a problemelor funciare din Chişinău. Potrivit agenţiei "Infotag", comuniştii au publicat în acest sens proiectul unui document pe care intenţionează să-l înainteze pentru audienţe publice, iar apoi – la Consiliul Municipal.

Potrivit proiectului, fracţiunea PCRM nu va susţine practica "votului la pachet", nu susţine construcţiile de etanşare în cartierele rezidenţiale, curţi, trotuare, precum şi construcţiile ce violează aspectul arhitectural al Chişinăului; nu susţine construcţia clădirilor înalte în centrul istoric, precum şi în zonele de construcţii particulare; nu susţine decizia de alocare a terenurilor, care au făcut obiectul conflictelor dintre locuitori şi constructori; nu susţine proiectele la care participă companiile constructoare care au încălcat legislaţia în vigoare, precum şi normele şi regulile de construcţie în oraş; nu susţine proiectele de hotărîre care prevăd arendarea terenurilor libere.

"În conformitate cu legislaţia în vigoare, terenurile libere sînt acordate doar prin intermediul concursurilor şi licitaţiilor funciare. Posibilele excepţii presupun examinare şi argumentare suplimentară", se menţionează în document.

Pentru o grabnică aplanare a situaţiei în domeniul relaţiilor funciare din Chişinău, fracţiunea PCRM propune examinarea tuturor proiectelor de hotărîre ale CMC-ului cu privire la alocarea loturilor de pămînt doar cu deplasarea obligatorie la faţa locului; pledează pentru modificarea regulilor de emitere a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construcţie, precum şi a regulamentelor de construcţie a mansardelor şi extensiilor; se pronunţă pentru grabnica reglementare a construcţiilor în municipiu conform planurilor de construcţie locală şi zonală; va solicita eliberarea maximală a spaţiilor publice (parcuri, trotuare, cartiere rezidenţiale, etc.) de construcţiile ilegale, care prejudiciază aspectul oraşului.

"Fracţiunea PCRM mai consideră necesar ca în termeni rapizi să fie demarcate limitele terenurilor adiacente blocurilor locative de diverse forme de proprietate (condominii, asociaţii, cooperative, case municipale)", se menţionează în proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?