X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ministerul Educației pregătește reguli NOI la BAC

1 apr. 2014,, 11:41   Societate
3733 0
Foto: voceadasarabiei.net
Sesiunea din acest an a examenelor de bacalaureat se va desfășura cu reguli noi, introduse de Ministerul Educației cu scopul de a preveni tentativele de copiere. Anunțul a fost făcut de viceministrul Educației Igor Grosu.

Astfel, Ministerul Educației va avea dreptul să retragă diploma de bacalaureat, chiar dacă încălcările comise de un elev vor fi depistate post-factum, în urma examinării înregistrărilor video. Potrivit viceministrului, reprezentanții Ministerului vor cere în instanță retragerea diplomei de bacalaureat a candidaților care au fraudat examenul.

O altă regulă prevede că dacă un candidat va fi surprins copiind sau avînd asupra sa materiale interzise, sau încercînd să transmită soluții cu privire la rezolvarea subiectelor, îi vor fi anulate notele la toate probele, nu doar la cea la care a fost comisă frauda. Igor Grosu a explicat că această regulă este necesară pentru a crea condiții egale de susținere a examenelor pentru toți candidații.

„Pe această cale, îi îndemn pe toți candidații să se pregătească temeinic pentru bacalaureat și să se bazeze pe cunoștințele și competențele acumulate, pentru că, în caz contrar, risca să piardă un an”, a menționat Grosu.

De asemenea, elevii care vor fi suspectați că dețin obiecte interzise în sala de examen, încercînd să le folosească, vor fi verificați cu detectorul de metale. Mai mult, fiecare elev va semna o declarație prin care va fi informat despre posibilitatea verificării cu detectorul de metale.

Menționăm că din acest an, toate examenele de bacalaureat vor fi supravegheate video.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?