Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Monica Babuc: "În Casa-Muzeu „A.S. Pușkin” nu va fi restaurant"

27 mar. 2014,, 18:00   Societate
5409 1
Foto: flux.md
Ministrul Culturii a declarat că Casa-Muzeu „A. S. Pușkin” din satul Dolna rămîne în continuare obiect al patrimoniului cultural al țării, nu poate fi vorba despre nici un fel de transmitere în concesiune sau de privatizare, transmite omg.md.

"Acesta este un zvon. Muzeul de la Dolna este o filială a muzeului „A.S. Pușkin” de la Chișinău, care se află în gestiunea Ministerului Culturii. Obiectul se află, desigur, în proprietatea statului, el nu figurează pe nicio listă de privatizare, și, în general, despre acest lucru nici nu poate fi vorba. Cred că sînt nişte zvonuri rău intenționate, și, apropo, Ministerul Culturii a aflat despre ele din presă. Asta-i o minciună", a spus ministrul Culturii.

Monica Babuc a subliniat că în activitatea sa Ministerul Culturii se ghidează numai de Strategia națională de dezvoltare a culturii, care nu prevede înstrăinarea obiectelor de destinaţie culturală. Totodată, ministra a remarcat că la nivelul "ipotezelor teoretice", au avut loc discuții despre atragerea investitorilor pentru anumite monumente istorice.

"În anumite cazuri s-ar putea să apară investitori voluntari, care să păstreze patrimoniul, dar cel puțin la momentul actual aceasta este doar o presupunere teoretică. În rest – nimic, la modul practic. Mai ales că casa din Dolna este un muzeu, care va fi, indiscutabil, păstrat. Este muzeul marelui poet", a rezumat ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?