X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

A fost elaborată LISTA NEAGRĂ a justiției din Moldova

26 feb. 2014,, 11:43   Societate
4353 1
Foto: noi.md
Mai mulți voluntari din cadrul Mișcării Populare Antimafie au lansat astăzi campania „Lista neagră a justiției din Republica Moldova”. Evenimentul a avut loc în fața Curții de Apel Chișinău, iar scopul campaniei este „de a scoate la lumină torționarii din sistemul de justiție și de a sensibiliza opinia publică, dar și partenerii internaționali despre fărădelegile pe care le comit cei care trebuie să stea la straja legii”, relatează NOI.md.

„Curtea de Apel, nu este altceva decît cuibul mafiei. Este una dintre cele mai distrugătoare instituții, care a profanat Constituția și întreaga legislație a Republicii Moldova, a devalorizat rolul esențial al justiției, cel de a construi un fundament trainic, capabil să țină în frîu violența și infracționalitatea. Poate un cetățean să aibă încrede într-o instituție în fruntea căruia stă Ion Pleșca, vînătorul din Pădurea Domnească? Cel care trebuie să fie subiectul într-un dosar penal”, a subliniat unul dintre voluntari.

Potrivit lui, actuala guvernare nu va face reforme, dar va mima reforme prin intermediul diferitor comisii. În lista neagă elaborată de Antimafie figurează și Ion Pleșca, pentru tăinuirea omorului din Pădurea Domnească; Gheorghe Crețu, pentru același motiv; Ion Muruianu, pentru crimele săvîrșite pe timpul cînd a fost președintele CSJ etc.

Într-un final, voluntarii Antimafie au declarat că liste negre vor fi elaborate și pentru alte instanțe de judecată.

Potrivit formațiunii, Moldova nu se va putea integra în UE pînă nu va fi eradicată mafia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?