Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Opoziţia iar nu a reuşit să introducă proiectele sale pe ordinea de zi a Parlamentului

20 feb. 2014,, 15:51   Politică
3662 2
Foto: noi.md
Opoziţia parlamentară din nou nu a reuşit să introducă proiectele sale pe ordinea de zi. Deputații din Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană nu au susţinut proiectele comuniştilor, liberalilor şi socialiştilor.

După cum a comunicat corespondentul agenţiei "Infotag" acreditat în Parlament, şedinţa de joi a început cu propunerea de a introduce completări pe ordinea de zi. Deputaţii PCRM au solicitat anularea unui şir de prevederi din politica bugetar-fiscală, printre care micşorarea accizelor pentru automobilele cu capacitatea mare a motorului, plafonarea taxelor locale.

De asemenea, comuniştii au înaintat o iniţiativă de majorare a salariului medicilor începînd cu 1 ianuarie 2014, nu din vară, prezentînd o serie de argumente financiare. Potrivit PCRM, trebuie examinate proiectele sociale cu privire la asigurarea tinerilor specialişti cu locuinţă şi scutirea acestora de achitarea taxei de stat la înregistrarea căsătoriei. O altă propunere vizează lichidarea datoriilor unui şir de categorii a populaţiei pentru achitarea poliţei de asigurare medicală în cazul în care nu s-au folosit de serviciile medicale.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, intenţiona să propună deputaţilor proiectul de lege privind interzicerea desfăşurării acţiunilor suporterilor unirii Moldovei cu România, însă spicherul Igor Corman i-a deconectat microfonul.

Indignat de un astfel de comportament, Dodon a spus că "refuzul de a-i oferi deputatului cuvîntul este o încălcare a regulamentului şi se va adresa la Curtea Constituţională pentru explicaţii".

Liberalul Valeriu Munteanu a propus pregătirea unei declaraţii a Parlamentului cu privire la situaţia din Ucraina, "bazele democratice ale căreia sînt supuse unei încercări grele". Indiferent de dezbaterile lungi cu privire la necesitatea elaborării unei astfel de declaraţii, deputaţii coaliției de guvernare au refuzat să susţină această propunere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?