Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Directorul liceului „Lucian Blaga” dezvăluie detalii despre reținerea sa (VIDEO)

7 feb. 2014,, 16:35   Societate
4014 0
Foto: noi.md
Directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol și contabila instituției au dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre reținerile efectuate de securitatea transnistreană pe 5 februarie în satul Parcani. Directorul instituției, Ion Iovcev, a precizat că în acea zi aducea salariile profesorilor, cînd mașina, în care se afla alături de contabilă, a fost reținută de miliția transnistreană.

Iovcev a menționat că acțiunile autorităților transnistrene au fost premeditate, întrucît atunci cînd au ajuns în satul Parcani, acolo se afla o mașină a miliției tiraspolene. Directorul liceului spune că securitatea transnistreană le-a confiscat telefoanele mobile, dar și mașina în care se aflau. Mai mult, Iovcev a spus că a fost obligat să dea explicații pe marginea situației, după ce a fost escortat la comisariatul din Tiraspol.

„Nu m-am așteptat niciodată să se întîmple ce mi s-a întîmplat pe 5 februarie. Sînt trei luni de presiuni efectuate zi de zi de KGB-ul tiraspolean, care se gîndește ce trebuie să facă ca liceul să aibă mari probleme. Pe 5 februarie am văzut să fac o surpriză pentru profesori să primească la timp salariul. Cînd am ajuns în satul Parcani, acolo ne aștepta o mașină. Ne-au controlat documentele, geanta cu bani. Apoi au venit mai multe mașini, parcă eram într-un film”, a povestit Iovcev.
Potrivit lui Ion Iovcev, presiunile exercitate de autoritățile separatiste vin în contextul parafării de către Moldova a Acordului de asociere cu UE. „Pe parcursul acestor trei luni am trecut prin mari încercări, dar am stat pe poziții. Se încalcă drepturile elementare ale omului”, a precizat Iovcev.

Menționăm că directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, contabila și șoferul instituției au fost reţinuți de miliţia transnistreană pe 5 februarie, fiind suspectați de contrabandă. Totodată, au fost reținuți șase militari moldoveni din trupele de menţinere a păcii. Ulterior aceștia au fost eliberați.

Delegația Moldovei în cadrul Comisiei Unificate de Control a condamnat aceste acțiuni ale Tiraspolului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?