X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

265 de milioane de lei pentru reformarea justiției din RM

23 dec. 2013,, 16:15   Societate
3763 0
Foto: noi.md
Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova prima tranșă de bani în sumă de 265 de milioane de lei destinați implementării Strategiei de reformare a sectorului justiției. Anunțul fost făcut, astăzi, de către Ministerul Justiției, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

De fapt, asistența totală oferită de către UE este de 60 de milioane de euro. Următoarele trei tranșe urmează a fi efectuate în următorii doi ani în funcție de rezultatele obținute la capitolul reformare de către instituțiile subordonate Ministerului Justiției. „Următoarele tranșe sînt variabile. Dacă nu vor fi realizate toate condițiile impuse, nu vom primi banii. Trebuie să înțelegem că reformele le facem nu pentru UE, ci pentru cetățenii RM. Vom arăta rezultate, vom primi sprijin”, a declarat Oleg Efrim.

Asistența UE va facilita crearea condițiilor necesare pentru o conlucrare mai eficientă a tuturor actorilor implicați în procesul de reformare, dar și va oferi expertiză internațională relevantă la capitolul planificare strategică, management financiar, monitorizarea și evaluarea indicatorilor de performanță, facilitarea comunicării cu societatea civilă etc.

În principiu, reforma îşi propune consolidarea independenţei şi responsabilizarea sistemului judecătoresc, îmbunătăţirea cadrului legal şi reducerea corupţiei din sistem. În același timp, proiectul prevede și majorarea salariilor judecătorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?