X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Angela Merkel dă asigurări Ucrainei că oferta privind Acordul de asociere cu UE este în continuare valabilă

18 dec. 2013,, 15:00   Externe
2598 0
Foto: newspulse.ro
Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat miercuri regretul, într-un discurs rostit în camera inferioară a Parlamentului (Bundestag), în legătură cu decizia Ucrainei de a nu semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană (UE), dînd însă asigurări că oferta este în continuare valabilă, informează AFP.

Regret decizia președintelui (Viktor) Ianukovici de a nu semna sau cel puțin de a nu semna pentru moment' Acordul de asociere între Ucraina și Uniunea Europeană, însă 'oferta rămîne pe masă' , a declarat Angela Merkel în Bundestag, înainte de Consiliul European din 19-20 decembrie.

Cancelarul german a mai declarat că UE va examina cu atenție acordurile economice cu Rusia semnate de președintele ucrainean marți, la Moscova. Acestea prevăd, între altele, o investiție rusă de 15 miliarde de dolari în titluri de stat ucrainene și reducerea cu o treime a prețului gazelor naturale rusești livrate fostei republici sovietice.

Angela Merkel a făcut încă o dată apel să se iasă din situația în care 'fiecare decizie luată de către o țară aflată între UE și Rusia este întotdeauna interpretată ca o decizie în favoarea uneia sau alteia'.

În ceea ce privește manifestațiile pro-europene ale opozanților președintelui Ianukovici, care au loc în mod regulat în capitala Ucrainei, Merkel i-a cerut Kievului 'să garanteze condiții rezonabile (pentru exercitarea) dreptului de a manifesta'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?