X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Se va deprecia sau nu leul moldovenesc? Află opinia experților

29 noi. 2013,, 17:50   Societate
5964 0
Foto: noi.md
Experții în economie nu pot spune cu certitudine cum va evolua leul moldovenesc în viitorul apropiat, dar precizează că la moment nu există factori care să destabilizeze radical situația pe piața valutară. Opiniile au fost exprimate pentru NOI.md în contextul marcării a 20 de ani de la stabilirea leului moldovenesc în calitate de monedă națională.

„Nu avem factori economici, politici sau financiari, care s-au schimbat atît de mult încît să aducă mari modificări în cursul valutar. Chiar și dacă vor fi deprecieri ale leului, acestea vor fi inițiate de Banca Națională. Ultimele două luni am avut o ușoară depreciere, dar factorii acestei deprecieri sînt greu de determinat”, a explicat expertul în economie Dumitru Budeanschi.

Opinia a fost împărtășită și de expertul Alexandru Fala. „Este greu să spunem ce se va întîmpla, pentru că nu știm care sînt factorii care provoacă această depreciere. De obicei, în perioada de iarnă leul se depreciază. Observăm în ultimul timp o devalorizare a leului în raport cu dolarul. Acest lucru este cauzat și de faptul că se procură mai multă valută străină”, afirmă expertul.

Precizăm că leul moldovenesc a înlocuit „cuponul” pe 29 noiembrie 1993, care, la rîndul său, a fost pus în circulaţie în locul rublei sovietice, în 1992.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?