X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Acuzații dure la adresa Mitropolitului Vladimir

23 oct. 2013,, 11:35   Societate
3987 0
Foto: noi.md
Un grup de enoriași membri ai Asociației Uniunea Civică pentru Democrație Directă fac apel către societate să iasă la protest. Aceștia au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir nu-și onorează obligațiunile de slujitor al poporului, odată ce a permis guvernării să aprobe Legea Antidiscriminare, transmite NOI.md.

În aceste condiții, membrii Asociației au cerut conducerii Mitropoliei Moldovei să se întoarcă cu fața spre creștini. ”Ce a făcut Mitropolitul Vladimir ca să împiedice adoptarea acestei legi? A scris doar cîteva scrisori de care guvernarea a rîs aruncîndu-le cît colo. Noi sîntem siguri că Mitropolitul știa despre aprobarea acestei legi, dar a tăcut. În această vară a fost luată decizia ca mai multor demnitari de stat să le fie interzis accesul în biserică, iar după cîteva zile Mitropolitul Vladimir a spus că decizia n-a fost înțeleasă corect. Cerem Mitropolitului să ne dea explicații. Dacă nu, facem apel către creștini pentru a participa la protest. Patriarhului Kiril îi cerem să ne trimită un alt mitropolit, care să apere interesele creștinilor”, a precizat membrul Asociației, Ruslan Popa.

Membrii Asociației Uniunea Civică pentru Democrație Directă nu au anunțat deocamdată cînd va avea loc protestul, menționînd că vor reveni cu detalii de îndată ce enoriașii vor răspunde apelului lor de astăzi.

Controversata Lege Antidiscriminare a fost aprobată de către Parlament cu votul a 53 de deputaţi în primăvara anului curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?