Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Ostalep: Avem justiție selectivă

21 oct. 2013,, 15:32   Societate
3349 5
Foto: noi.md
Justiția din Republica Moldova este una selectivă. Opinia a fost făcută pentru NOI.md de fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene, Valeriu Ostalep, cu referire la mersul anchetei privind cazul ”Pădurea Domnească”.

Valeriu Ostalep susține că prima ședință de judecată pe cazul ”Pădurea Domnească”, programată pentru 1 noiembrie curent, la Fălești, nu va încununa rezultatul anchetei cu niciun detaliu nou. ”Avem foarte multe dosare care atîrnă în aer. Nu cred că în cazul ”Pădurii Domnești” se va acționa în conformitate cu legea. Se va întîmpla ca și în dosarul cu Sandulachi, în care este implicat fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruță. Avem o justiție selectivă. Autoritățile doar și-au făcut față cu acel judecător din Telenești, care ar fi extorcat 200 de dolari. Pentru mine, în calitate de cetățean, este o rușine că persoanele care au participat la acea vînătoare mai rămîn în funcție. Ele imediat trebuiau să-și dea demisia”, a precizat ex-viceministrul.

Principalul suspect în cazul ”Pădurii Domnești” este fostul vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu. De asemenea, în calitate de învinuiți sînt considerați ex-directorul Agenţiei „Moldsilva”, Ion Lupu și inginerul de pază și protecție al Rezervaţiei Naturale „Pădurea Domnească” Valeriu Svestun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?