X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Preoții din Moldova amenință cu neparticiparea la următoarele alegeri (VIDEO)

11 oct. 2013,, 13:36   Societate
3921 0
Foto: noi.md
Preoții și credincioșii protestatari, după ce au blocat intrarea în Palatul Republicii, au săvîrșit o procesiune în jurul clădirii parlamentului, iar apoi în centrul orașului.

Aceștia sînt nemulțumiți că din legislație a fost exclus articolul cu privire la pedeapsa pentru promovarea homosexualității. Potrivit președintelui Asociației ”Pro-Ortodoxia”, Ghenadie Valuța, parlamentarii sînt gata să voteze pentru anularea proiectului de lege care interzice "propaganda pedofiliei, pornografiei, homosexualității și altor relații decît cele de familie, cu excepția cazurilor prevăzute de Codul familiei. ”Această lege va permite căsătoriile între persoane de același sex”, a avertizat Valuța.

"Ei doresc să scoată din lege expresia "familie tradițională", ceea ce în mod automat înmulțește drepturile homosexualilor și lesbienelor", a subliniat preotul.

"Protestăm împotriva legii privind drepturile homosexualilor, dar întrucît guvernanții noștri își fac griji pentru o mînă de homosexuali, apar suspiciuni că ei sînt de aceeași teapă", a declarat o credincioasă.

"Dacă acest proiect de lege va fi votat și în lectura a doua, atunci ei singuri le vor da undă verde clericilor să ia măsurile cele mai stricte, de la excomunicare pînă la binecuvîntarea pentru neparticiparea creștinilor la următoarele alegeri", a atenționat Valuța.

Președintele asociației a anunțat că astăzi au loc proteste și la Bălți.

Ieri majoritatea parlamentară a aprobat amendamente la legislația în vigoare, care prevăd acordarea unor drepturi suplimentare minorităților sexuale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?