Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4018

Europarlamentarul Monica Macovei comentează reforma în justiția din R. Moldova

4 oct. 2013,, 11:09   Societate
2820 0
Foto: replicaonline.ro
Reforma în justiție este una dintre cele mai dificil de implementat. De această părere este europarlamentarul român, Monica Macovei, care a declarat aseară în cadrul unei emisiuni la JurnalTV că instituțiile din sistem nu trebuie ”împărțite politic” dacă se dorește eradicarea corupției în societate, transmite NOI.md.

„Este cea mai grea reformă. Dacă e o alianță sau un partid, nu trebuie să-și pună în curte una din aceste instituții. Ele trebuie să fie independente. Guvernul răspunde pentru reforma în justiție și e nevoie de o persoană care s-o facă pe bune, pentru oameni, și asta implică și anchetarea politicienilor. E un drum foarte lung și greu. Nu vă așteptați ca procurorii, judecătorii dintr-o dată să devină îngeri pe pămînt și să împartă dreptatea”, a declarat deputatul european.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis ieri, 3 octombrie, să nu scoată R. Moldova de sub monitorizare, fiind îngrijorată de ritmul lent al implementării reformelor în justiţie, sistemul electoral și combaterea corupţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?